Verleden en heden van de Cross Duathlon Etten-Leur

De crossduathlon Etten-Leur (voorheen veldduathlon Etten-leur genoemd) is ontstaan uit een recreatief winterevenement, met een kleine groep clubleden van de plaatselijke triathlonvereniging, georganiseerd op het land van Aspergeboerderij "De Santspuy" van Anco Sweep. In een later stadium, toen er ook wat atleten van buiten de club kwamen deelnemen, werd uitgeweken naar de bossen bij de Kogelvanger, waar een prachtig, afwisselend parcours uitgezet werd. Al met al is de wedstrijd in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een sterk internationaal evenement met vaak Belgische winnaars, en altijd een sterk deelnemersveld.

Vele jaren op het veld van Boer Pijs gestaan en de laatste jaren midden in het bos. In de editie 2019 zitten we op een nieuwe locatie: De Santspuy

Bij deze locatie zitten alle faciliteiten bij elkaar. Grote omkleedtent. Aparte sfeervolle kas voor het inschrijfbureau en catering. Fiets afspuiten om de hoek en parkeren tegenover. Het parcours gaat over dezelfde bossen als voorgaande jaren.