Reglementen

Hieronder vindt U uitgebreide informatie over de verschillende wedstrijdseries en reglementen in 2024


Junioren (geboortejaar 2005 t/m 2012):

De start is om 10.30 uur.
De categorie junioren (H/D12 en H/D14) start om 10.30 uur gelijktijdig met de junioren 16 en 18.

De eerste run omvat 2 ronden van 1500 meter vanaf het start- en finishterrein.

Het fietsonderdeel wordt afgewerkt op een ronde van ± 5 km door het bos en over weilanden, die twee keer wordt afgelegd. In het afsluitende looponderdeel lopen de deelnemers 1 ronde van 1500 meter vanaf het start- en finishterrein.


Recreanten (solo en duo):

De start is om 10.30 uur, gelijktijdig met juniorenserie.

De eerste run omvat 2 ronden van 1500 meter vanaf het start- en finishterrein.

Het fietsonderdeel wordt afgewerkt op een ronde van ± 5 km door het bos en over weilanden, dat twee keer volledig wordt afgelegd.

In het afsluitende looponderdeel lopen deze deelnemers 1 ronde van 1500 meter vanaf het start- en finishterrein.

Er zijn bij deze korte afstand recreanten drie ereprijzen voor de eerste drie finishers overall voor zowel dames als heren; Bovendien is er een prijs voor het eerste 3 duo's.  Ook is er tevens het Etten-Leurs kampioenschap.


Wedstrijd lange afstand (solo en duo):

De start is om 12.00 uur.
De eerste run is gelijk aan de grote ATB-ronde = ongeveer 6.5  km door bos en over weiland. 

Voor het fietsonderdeel wordt deze grotere ronde ( C ) van ongeveer 6½ km door bos, veld en weiland, 3 keer afgelegd (totaal ongeveer 20 km).

Het afsluitende looponderdeel wordt afgewerkt vanaf het start- en finishterrein waar 2 ronden van 1500 meter moeten worden afgelegd.


DUO'S 
 

In alle series kan men ook meedoen als duo, dit kan in elke samenstelling --> man+man, man+vrouw ,  vrouw+vrouw.

Bij de duo´s moet er gewisseld worden van atleet. Na de eerste run komt de fietser in actie;  Deze mag pas van start nadat deze het startnummer heeft overgenomen van de loper.

Het startnummer wordt altijd op de borst gedragen, zowel tijdens het lopen als fietsen. 
De wissel vindt plaats op de plek waar de fiets op het rek hangt. Daarna mag de fietser met zijn / haar fiets en met de helm naar de uitgang van het Parc Fermée lopen en stapt op NA de balk.

In het Parc Fermée mag NOOIT  gefietst worden.  Men moet afstappen voor de balk bij de ingang.

Het doorgeven van het startnummer gaat het handigst door middel van een startnummerband. ( een elastieken band waar het nummer aan vastgespeld is, met een kliksluiting). Het nummer word aan voorzijde van het lichaam gedragen. Duo´s die niet in het bezit zijn van een startnummerband kunnen deze desgewenst tegen een borg van € 5,- lenen bij de organisatie. Deze zijn bij het inschrijfbureau te verkrijgen. De € 5,- borg krijgt u na afloop weer terug nadat u de band heeft ingeleverd. We willen ze graag terug om volgend jaar weer te kunnen gebruiken.

Ook bij de 2e wissel, het wisselen van het fietsen naar het lopen dient het startnummer doorgegeven te worden. De loper kan niet eerder vertrekken dan nadat de fietser het startnummer heeft doorgegeven. Deze wissel vind weer plaats waar de fietser zijn fiets moet ophangen aan het rek


Licenties:

Dit jaar is er geen (dag)licentie nodig.


Parcoursen:

De wedstrijd wordt gehouden in en nabij natuurgebied De Kogelvanger in Etten-Leur, een bosgebied afgewisseld met weilanden. 
 

Het parcours bestaat uit smalle bospaden, weilandstroken en langs de wijngaard en aspergevelden, een gevarieerd geheel dus, in een mooi natuurgebied tussen Breda, Rijsbergen en Etten-Leur. Het parcours is zo goed als vlak, sommige stukken zijn als technisch aan te merken. Sinds 2006 hebben we ook een paar korte, pittige hellinkjes in het parcours opgenomen.

Het geheel biedt voldoende uitdaging voor zowel de topatleten als recreanten. De afsluitende run vindt steeds plaats nabij start en finish, zodat de ontknoping van de diverse wedstrijden voor het publiek uitstekend te volgen is.

Douchen is helaas niet mogelijk op het terrein of directe omgeving. Al zouden we graag willen: we hebben het simpelweg niet.  Omkleden kan in een verwarmde tent. 


Off-road-reglement:

1) Alleen mountainbikes zijn tijdens off road wedstrijden toegestaan.

2) Cyclocross fietsen zijn niet toegestaan.

3) Race sturen of soortgelijke beachsturen zijn niet toegestaan.

4) De maximale banddiameter van de mountainbike is 29 inch.

De minimale breedte is 40mm, wat inhoudt dat het dikste deel van de band niet kleiner mag zijn dan 40 mm.

5) Profielbanden en/of slickbanden zijn toegestaan, afhankelijk van de conditie van het grondoppervlak.

6) Atleten die op een ronde zijn gezet (gedubbeld) mogen de wedstrijd gewoon afmaken.

7) Tussen de categorieën is stayeren toegestaan.

8) Stayeren tussen geslachten is niet toegestaan, mannen stayeren dus bij mannen en vrouwen  stayeren bij vrouwen.

9) Spike banden zijn niet toegestaan. Op spikes lopen is wel toegestaan. Er zijn echter wel enkele verharde weg-oversteken bij de lange afstand en de start en finish is verhard (ongeveer 30 meter). 

Algemene info:

Wanneer u aan alle verplichtingen heeft voldaan ontvangt u uw startbescheiden. Er wordt één startnummer uitgereikt. Duo's dienen zelf te zorgen voor een nummerband om het nummer door te geven. Het nummer dient altijd aan de voorkant gedragen te worden.

Wanneer u niet in het bezit bent van een nummerband, kunt u deze bij het inschrijfbureau lenen.
In dat geval zal u een borgsom van € 5,- gevraagd worden, welke u uiteraard weer terugkrijgt bij inlevering.

U voorziet uw fiets van een kaderplaatje (in de enveloppe) en U meldt zich bij het Parc Fermée voor de fietscontrole.  Daar wordt ook uw helm gekeurd, waarna u uw fiets kunt stallen. Het kaderplaatje dient aan de voorkant van de fiets bevestigd te worden met de bijgeleverde tie-rips.

Bij het ophalen van uw fiets moet u uw startnummer tonen ter controle of u de juiste fiets met kaderplaatje meeneemt.

Fiets ophalen tot 30 minuten ná de laatste finisher.

In het Parc Fermée mag  N O O I T gefietst worden. Denk er aan dat uw helm goed vast dient te zitten zolang u uw fiets vast heeft. Pas losmaken nadat de fiets gestald is.

U dient tijdens de wedstrijd alle aanwijzingen van de organisatie onvoorwaardelijk op te volgen. Op overtreding van het wedstrijdreglement staat diskwalificatie. Mocht u zich tijdens de wedstrijd genoodzaakt zien de wedstrijd te staken, meldt u zich dan af bij de wedstrijdleider.
 

Deelname geschiedt geheel op eigen risico. De deelnemer vrijwaart de organisatie van alle aanspraken en/of vorderingen die mogelijkerwijs kunnen voortvloeien uit de deelname aan deze cross-duathlon.

Hulp van derden is niet toegestaan.

U bent in een natuurgebied. Laat dus geen rommel op het parcours achter.

Covid-19:

Bij het annuleren van de wedstrijd door Covid-19 krijgt men het volledige inschrijfgeld terug.